Úplatok?

07.05.2012 10:52

Keď sa jeden z našich redaktorov poberal zo štadióna na ktorom sa odohral zápas Kanada - Španielsko, pomýlil si chodbičky a namiesto východu išiel do útrob štadióna. Keď sa chcel niekoho opýtať, kde má ísť, naskytol sa mu čudný pohľad. Asistent hlavného trénera Španielska dával hlavnému rozhodcovi obálku. Náš redaktor ich dlhšie pozoroval, načúval a po 2 minútach asistent vytiahol 500€. Redaktor to už nevydržal a zasiahol do rozhovoru. Nakoľko sa zápas skončil v prospech Španielov, opýtal sa obidvoch aktérov, ktorých stretol čo má obálka znamenať.

 

Redaktor:  Čo je v tej obálke? 

Asistent: Peniaze.

Redaktor:  A prečo dávate peniaze rozhodcovi? 

Asistent: Stavili sme sa, kot bude majstrom v Taliansku vo futbale. On povedal, že Juventus a ja som povedal, že AC Miláno.

Redaktor: Je to pravda, pán rozhodca? Môžem sa pozrieť do obálky?

Rozhodca: Áno, je to pravda. Ak o nás pochybujete, tak nás nahláste vyššie na Medzinárodnú hokejpvú komisiu.   

 

Po tomto vyjadrení sa rozhodca pobral preč. Rozhodli sme sa, že to nenahlásime, nakoľko je známe, že pán rozhodca, ktorý rozhodoval zápas medzi Kanadou a Španielskom má veľmi dobré kontakty na vyšších miestach. Tak sa môžeme dohadovať, či peniaze v obálke boli naozaj kvôli stávke alebo za pískanie v zápase v prospech Španielov.